De vereniging voor liefhebbers en fokkers van de Ierse Terriër

IER IN NOOD

Onze Ierse terriër Tobi is ruim 2,5 jaar oud, een reu. Een lieve rustige hond, niet dominant, maar wel een terriër en dus ook een beetje eigenwijs. Wij hebben Tobi vanaf pup in huis. Hij is onze eerste hond, dus opvoeden was een intensieve klus.

Maar nu hij volwassen is, kan hij op het strand of in een voor hem bekend losloopgebied prima los lopen. Als ik hem roep of fluit, maakt hij wel eerst zijn ding af en komt daarna naar mij toe. Voor de zekerheid doe ik dan wel een gps-tracker aan zijn halsband.

Hij speelt het allerliefst met andere honden: rollen en dollen en lekker hard rennen. Zijn twee beste vrienden zijn ook reuen. Hij heeft met deze honden geen frictie over voer of speeltjes. Ze liggen soms samen in zijn mand. Stokken en ballen apporteren interesseert hem niet zo. Zoekspelletjes doet hij graag.

Naar sommige dominante honden wil hij wel eens uitvallen. Maar in een losloopgebied kan hij zulke honden heel goed ontwijken. Tegen paarden wil hij graag blaffen; eromheen hollen ook; dus dan even aanlijnen. Hij is vriendelijk naar kinderen, maar kleine kinderen op fietsjes en stepjes daar wil hij graag achter aan; dus ook dan even opletten.

Tobi wandelt doorgaans met een slappe lijn. Hij snuffelt veel en graag en maakt graag kennis met soortgenoten. En hij kan ook beste enige uren alleen thuis zijn. Hij knaagt niet aan meubels. En met bezoek is Tobi ook heel makkelijk. Café- of terrasbezoek is geen probleem.

Met pijn in ons hart zoeken wij voor Tobi een nieuw adres. Dat heeft te maken met chronische pijn- en vermoeidheidsklachten, maar ook met de constatering dat een van ons écht geen hondenmens is. De impact op ons dagelijks leven is te groot en Tobi verdient beter. Tobi vraagt terecht om energie van onze kant en die is er te weinig. Omdat Tobi allergisch is, zoeken we bewust naar een nieuwe baas die daar alert op wil zijn.

Vanwege de allergie vraagt hij dus wat meer zorg dan de gemiddelde hond, maar hij is in de verzorging en behandeling echt heel makkelijk. Bang voor de dierenarts is hij niet. Op dit moment krijgt hij medicatie om de jeuk te bestrijden. Daarmee is de jeuk goed te beperken, maar helemaal weg is het niet. Daarnaast heeft hij een zekere neiging tot blaasgruisvorming. Daarom krijgt hij voor 50% blaasdieetvoer, waardoor hij er geen last meer van heeft.
Tobi kan hier allemaal niets aan doen, dus voor ons voelt het beroerd om voor Tobi een ander huis te zoeken. Maar hij verdient beter; échte hondenmensen die in tijd, aandacht, spelen en training volop voor honden gaan, honden goed kunnen lezen en enthousiasmeren en liefdevolle zorg kunnen bieden.
Bij voorkeur een omgeving met een hond, zodat Tobi een kameraad heeft.

Kunt u hem de gevraagde aandacht en verzorging geven? 

Neemt u dan svp contact met ons op.

Met vriendelijke groet,

Friso Keulen en Hanneke Mulder
vfkeulen@telfort.nl
06 - 1291 5167