De vereniging voor liefhebbers en fokkers van de Ierse Terriër

NITC-weekend 3 en 4 september
Locatie: Manege Fjordhest-Gard, Krimweg 125 te Hoenderloo


Gelukkig kan het weer, uw hond zelf leren trimmen!
Op zaterdagochtend 3 september openen wij dit traditionele weekend anders dan anders.
Om 11.00 uur verzamelen wij op het parkeerterrein bij Paviljoen ’t Leesten, Hoenderloseweg 191, 7339 GG te Ugchelen waar vandaan we zo het Hondenbos Het Leesten in kunnen wandelen. Dit gebied van 15 ha is volledig omheind en de honden mogen, binnen de hekken, overal het hele jaar door loslopen. Het losloopgebied heeft afwisselend leuke kleine paadjes en mooie grote lanen. In het midden is een open plek waar de honden heerlijk kunnen rennen. Naast het omheinde losloopgebied is er ook een Natte Neuzenroute van 3,1 km.
De Natte Neuzenroute loopt deels door het losloopgebied en deels daarbuiten.
Op deze route mogen honden loslopen, mits onder appel. De route loopt zowel met de klok mee als tegen de klok in wandelaars met hun hond kunnen de route dus in twee richtingen lopen. Voor deze laatste route zullen we echter geen tijd hebben. De honden moeten fit genoeg zijn om in de middag een paar uurtjes op de trimtafel te staan.

De wandeling kan alleen plaatsvinden mits het niet regent, natte honden kunnen niet getrimd worden.
Bij slecht weer vervalt de wandeling en moeten we ons beperken tot het middagprogramma.

Om uiterlijk 13.45 uur dienen alle deelnemers aanwezig te zijn op de manege in Hoenderloo. Alle trimtafels en trimattributen moeten dan ook al klaar staan.

Om 14.00 starten we met de trimcursus. U gaat onder begeleiding van ervaren mensen uw Ier leren trimmen. Ook als u zelf al een beetje hebt geoefend met uw hond, dan kunt u zich deze middag verder bekwamen in het trimmen van de vacht. Als u zelf een trimtafel of een ander stevig werktafeltje heeft, neem die dan mee en zo ook een borstel, kam en trimmesje.
Er is gelegenheid om ter plekke enige trim-attributen aan te schaffen (er is geen pinapparaat aanwezig dus neem contant geld mee).
Tijdens deze cursus is het de bedoeling dat u uw eigen hond zoveel mogelijk zelf gaat trimmen. Aan het eind van de middag, rond 17.00 uur, zal uw Ier gedeeltelijk getrimd zijn
en aan de hand van wat u die dag heeft geleerd, zult u thuis zelf verder met uw hond aan het werk moeten gaan. Door veel en geregeld te oefenen kunt u de kunst machtig worden. Het is leuk werk en bovendien schept het een extra band met uw viervoeter.

Na alle inspanning van deze middag kunt u, als u zich hiervoor heeft opgegeven, aanschuiven aan de barbecue die rond 19.00 uur zal beginnen. Bij mooi weer kunnen we gezellig in de buitenlucht napraten over de ervaringen van deze dag en tegelijkertijd kunnen we elkaar wat beter leren kennen. Met een glas wijn, bier of frisdrank en een goed gevuld bord gaat dat zeker lukken. Een zelf meegebrachte klapstoel en -tafeltje is zeer aan te raden. De kantine is ’s avonds gesloten dus breng uw eigen glas, frisdrank, bier en/of wijn mee. Rond 23.00 uur zullen wij rekening gaan houden met de nachtrust van de buurtbewoners. De volgende ochtend moeten we vroeg klaar staan om het terrein gereed te maken voor de Jongehondendag.

Voor de trimmiddag en/of barbecue kunt u zich tot 26 augustus aanmelden via het inschrijfformulier onder op deze pagina.
Hebt u nog vragen belt u dan met Jet van Wijk-Naaborg, tel: 06.53414302.


Uw Ier in de ring

Op zondag 4 september mogen alle Ierse Terriërs die geboren zijn tussen 1 maart 2021 en 1 maart 2022 samen met hun broers en zussen uit hetzelfde nest in de showring verschijnen.
Dit is een bijzondere gelegenheid om uw jonge Ier door de zeer ervaren keurmeester, de heer Wim Wellens, te laten beoordelen. Hij zal elke hond uitgebreid bekijken en bespreken.
Het gaat absoluut niet om een wedstrijd, wel krijgt iedere deelnemer een geschreven verslag mee naar huis.
62 eigenaren van jonge honden, geboren in bovengenoemde periode, hebben een uitnodiging en inschrijfformulier ontvangen.
Uit het buitenland geïmporteerde Iertjes zijn welkom, mits de eigenaar lid is van de NITC.
Die leden moeten zich zelf voor 21 augustus aanmelden bij de contactpersoon die hieronder vermeld staat want de geïmporteerde hond is nog niet bekend bij de organisatie.
Het is aan te raden om uw hond een paar weken van tevoren netjes te (laten) trimmen.
De organisatie verzoekt u dringend om tijdens deze dag géén Flexilijnen (rollijnen) of tuigjes te gebruiken maar een korte lijn aan een halsband.

De keuringen beginnen om 11.00 uur.
De verwachting is dat zij tot ongeveer 15.30 uur zullen duren. De NITC nodigt alle leden en overige Ierse Terriërliefhebbers uit aanwezig te zijn op deze dag. Toegang is gratis maar
alleen de schriftelijk uitgenodigde honden zullen worden gekeurd.
Heeft u een Ier die in deze periode is geboren maar heeft u voor 19 juli nog geen uitnodiging ontvangen, neemt u dan contact op met Aaltje Postma Westra telefoon:
06.45807985
Voor de mensen die zowel zaterdag als zondag aanwezig willen zijn is er gelegenheid om op het terrein van de manege eenvoudig te kamperen (geen stroom bijvoorbeeld), maar ook in de nabije omgeving zijn er voldoende mogelijkheden om in een hotel te overnachten.
Let u er wel op tijdig te reserveren want Hoenderloo ligt in
een populair recreatiegebied.
Heel graag tot ziens in Hoenderloo.

Inschrijfformulier Ochtendwandeling/Trimmiddag/Barbecue zaterdag 3 september 2022

Graag vooraf over te maken op bankrekening NL61 INGB 0000 500024 t.n.v.
de penningmeester NITC o.v.v.: NITC weekend en uw lidmaatschapnummer.

Inschrijven tot uiterlijk 28 augustus 

Voor informatie kunt u bij voorkeur mailen naar trimdag@irishterriers.nl, eventueel telefonisch op:  06 53414302